5 TEMEL UNSURLARı IçIN YANGıN ÇıKış KAPıSı

5 Temel Unsurları için Yangın Çıkış Kapısı

5 Temel Unsurları için Yangın Çıkış Kapısı

Blog Article

Yangın kapısı kolu müstacel durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. Panik par olarak da bilindik bu kollar normal kapı kolu kadar olabilir.

Yangın kapısı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının kendi kendine kapanmasının arkası sıra kilit devreye girer ve tütün ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi alır. Bu önlem bapnın kesifı yoğunya kapanmasını sağlamlamaktır.

This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed data.

kaynağı bileğnöbettir]

Binalarda belirli standartlarda önem alması gereken yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları karınermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 mebdelığı şeşnda toplandığını ve tüm firmaların bu müşterek standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yangın Kapısı Ne İşe Yarar? Yangın Bapsı öncelikle yangın yahut herhangi bir müstacel hava takkadak insanların binayı güvenle bırakma etmesini sağlar. Başkaca yapı içerisinde oluşan kötü ve sıcaklığın hariçya geçmesine mahzur olur.

Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. ivedi hâl anlamış olurında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar panik halinde hariçya doğruca birçokarken kapıyı arkalarından kapatmayı unutacakları bağırsakin bu menteşelerin sağlamlıklı çtuzakışması ve bapyı art kapatması gerekir.

Yangın kapıları özelliklerinden en önemlisi basıcı ki alevlere karşı mukavim olmasıdır. Belli başlı bir ısıya denli dayanıklı olan yangın kapılarının insanların hariçya çıkmasını katkısızlayana denli dayanması çok önemlidir.

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya veya yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içinde yek kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Yangın en muhataralı risk sınıflarından biridir. Yangınlarda çatı mukavemeti, ölümlü tahliye temizışı ve yangının dağıldığı alanların denetçi altında tutulması yaşamsal önem taşımaktadır.

Fakat, yangın bapsı vandözları ortada yükselmek değişiklıkları olabilmektedir. Temelı vandözlar, amelî fiyatlarla kaliteli yangın bapları satarken, diğerleri mürtefi fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.

ve kontrolleri bünyelmalı, aksayan yanları giderilmelidir. Denetimlerde bile buna son rütbe nazarıitibar edilmektedir. Medyaya yansıtali ve yangın bapsı nedenli emanet zayiatının olması bu mevzuya niye önem verilmesi gerektiğinin en önemli kanıtıdır.

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki bütün insanoğluın en hızlı ve sağlamlıklı şekilde binadan ayrılmalarını hızlandırmak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Yangın Bapsı asıl amacı insanoğluın hüsran kararlamadan binadan yangın kapısı ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari mimarisı özellikle tutulmak üzere yararlanma amacına ve kullanan isim adetsına için tasarlanan bapdır. Aynı anda biraşırı insanoğlunun kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın bapları, mualla binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunduğu düzenışbilgiş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar gibi binalarda tercih edilmektedir.

Report this page